Preventivně bezpečnostní akce na viditelnost chodců v provozu

St 03. 02. 2021

Policisté společně se zástupci Týmu silniční bezpečnosti a BESIP rozdávali cenné rady a reflexní dárky chodcům tentokrát v Novém Boru na Českolipsku.

Během pondělního pozdního odpoledne se uskutečnila bezpečnostně preventivní akce zaměřená na viditelnost chodců za zhoršených světelných podmínek.  Akce probíhala u obchodního domu v Novém Boru. Preventisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje spolu se zástupci Týmu silniční bezpečnosti a BESIP - krajskou koordinátorkou Mgr. Markétou Novotnou upozorňovali na stále zhoršené světelné podmínky, brzkým západem a pozdějším východem slunce.  Akce byla zaměřená převážně na rodiny s dětmi, kteří v těchto zasněžených dnech užívají zimních radovánek a často se domu vracejí až se smrákáním.


Děti dostaly od preventistky Policie ČR drobné reflexní předměty v podobě smajlíků a reflexních koníků, které lze připevnit na batůžek, či zip u bundy. Od Týmu silniční bezpečnosti obdržely dětský časopis Střeštěnov z projektu Markétina dopravní výchova. Každý pak dostal od BESIPu reflexní pásku a podrobnou instruktáž o jejím užití a správném nošení. Nakupující senioři nejvíce ocenili dárek v podobě reflexní tašky a sešitu křížovek na dlouhé zimní večery.


Toto však nebyla poslední akce v únoru. Další na sebe nenechají dlouho čekat. Již na příští středu 10. února se plánuje stejná akce u prodejny Albert v České Lípě a další v pondělí 22. února u prodejny Lidl v Jablonci nad Nisou.
 


nahoru